f��rfi keresztnevek

több kísérlet a nevek és a közszavak szembeállításán és a köztük lévő különbség ... gyenge, erőtlen, nyámnyila férfi: puliszka jancsi, paszulyjankó.

VIA utal rá KIS TAMÁSt idézve: a bölcsésztudományokban a kutatás tárgya a név- ... Végül 28 magyar férfi- és női néven mutatom be ennek a vál-.

Anna, Éva, Katalin, Mária, Veronika, Zsuzsanna a női nevek közül, vagy az ... hasonlóan kedvelik az előkelő és különleges hangzású neveket (vö.

Legelőször is a keresztnevek ere det é vel kívánok foglalkozni. A külön- ... A Magyar utónévkönyvben szereplő női nevek 80%-a végződik -c-ra l ...

A nevek szerepe Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című ... Rio de Janeiróban egy brazil kiadó ... A keresztnevek a hivatalos nevek közé tartoznak.

ka J. SOLTÉSZ KATALIN A tulajdonnév funkciója és jelentése című kötete ... alapján P. CSIGE KATALIN azt is bemutatja, hogy a keresztnevet tartalmazó szó-.

ma már – elég, ha csak belepillantunk dolgozatom tartalomjegyzékébe, hogy meggyőződjünk ... G) A m á r k a n e v e k köznevesülése is sok kérdést vet fel.

Magdolna. Lene n. Magdolna. Lenhard n. Lénárd. Leni n. Magdolna. Lénka sz. Ilona. Lentschi n. Ilona. Leon r. Leó. Leonidas g. Leonidás. Leontie r. Leontius.

nevek elemei, a fekvés, a típus, a változatok . ... A legdivatosabb Szepes vármegyei szlovák nevek: ... Szent Mihály Arkangyal máriapócsi templom.

bécéző keresztnevek képzésének három módja van, amelyet MELICH: ... rniutat rá, hogy az effajta becézés nemcsak magyar nyelvi jelenség, hanem meg-.

Oldalunk használatával beleegyezik abba, hogy cookie-kat használjunk a jobb oldali élmény érdekében.